ESITTELY

CV / TXT & MEDIA / TEOKSET

KATSO MYÖS:
Rakennustieto / Taide rakentamisessa
Kuvataiteilijamatrikkeli / Artist register Finland
Artfacts.net

Valmistuin taidegraafikoksi vuonna 1993 Kunstakademie Rotterdam / Willem de Kooning akademie taideakatemiasta. Asun ja työskentelen Mänttässä ja Ivalossa.

Minut on palkittu Mikkelin kaupungin Mikkeli palkinnolla vuonna 2011 ja Taiteen edistämiskeskuksen Etelä-Savon taidepalkinnolla vuonna 2016. Työskentelen laaja-alaisesti taide- ja kulttuurialan asiantuntijatehtävissä taiteilijana, tuottajana, kuraattorina sekä taidekasvattajana.

Työskentelen vuosina 2022-2024 valtion taiteilija-apurahalla, mistä kiitos TAIKE – Taiteen edistämiskeskukselle. Syksyn 2022 vietän Ateljé Stundars residenssissä.

Teoksiani on myynnissä Galleria Halmetoja, Helsinki ja PopÅ showroom, Turku sekä Studio Wäkewässä, työhuoneellani Mänttässä.

Kriitikot ovat minusta kirjoittaneet…

”Töröstä voi luonnehtia piirtäjäksi, joka on irrottautunut paperilta ja kuljettanut piirtämisen mukanaan eri materiaaleihin ja myös tilallisiin teoksiin.”
Kriitikko, galleristi Veikko Halmetoja
-> Siirry tekstiin

”Metallimatriiseiksi muunnetut labyrintit ovat erikoislaatuisia. Ne saavuttavat uuden ulottuvuuden, jossa on tietty arkaainen kuormitus.”
Kriitikko Petr Vanous
-> Siirry tekstiin

”…hänen teoksensa West of Eden on varsin hienovarainen kommentti kansallisen identiteetin problematiikasta. Samalla se on myös taiteen perinteistä tietoinen puheenvuoro siinä keskustelussa, jossa ikuiset teemat kiertävät keskuudessamme uudelleen tulkittuina. ”
Kriitikko Otso Kantokorpi
-> Siirry tekstiin

Images / Kuvat
Sami Funke, Anton Ripatti, Veikko Halmetoja

Create a website or blog at WordPress.com