2016 #Botticelli_Sisters (fin)

#Sisters

Teossarja on Sandro Botticellin Primavera teoksen innoittama. Teokset ovat  piirustukseni pohjalta mdf-levystä leikattu ja erilaisin pintakäsittelyin työstettyjä.

Sandro Botticelli (1445 Firenze – 1510 Firenze), oikealta nimeltään Alessandro di Mariano di Vanni Filipepi, on minusta mielenkiintoisimpia varhaisrenessanssin taiteilijoita. Humanisti jonka omalaatuiset teokset jaksavat ihastuttaa ja mietityttää.

sisters1
#Sisters1, 2016

Primavera teoksen olen nähnyt Uffizin taidegalleriassa, http://www.uffizi.com. Vaikkakin omaa hiilijalanjälkeä rasittaa lennot Italiaan ja takaisin, on teoksen ”aito” kohtaaminen minulle tärkeää.

Botticellin kuvastossa on paljon allegorista, sellaista johon olemme kadottaneet kosketuksen. ”Mitä mikin tarkoittaa” -tyyppisiä ohjelmia taiteilijan tuotannosta on tehty ja tehdään. Hienoinen salaperäisyys ja taiteilijan henkilöhistoria tietysti muovaa omaakin suhtautumistani teoksiin.

Työskentelin hiljattain, vuonna 2016, 8kk Suomen Kulttuurirahaston myöntämällä taiteilija-apurahalla. Tuon työskentelyn tuloksena syntyi mm. sarjat #Botticelli_Sisters ja #Botticelli_Venus.

sisters2
#Sisters2, 2017

#Sisters sarjassa on myös omana ”muusanani” ollut nuorin lapsistani; rohkea, palavasieluinen nuori, joka etsii suuntaansa maailmassa. Koska renessanssin aikaan ne hienoimmat taideteokset olivat kangaskudonnaisia, eikä suinkaan maalauksia, olen #Sisters sarjaan värjännyt lapseni hiusvärien jämillä villalankaa.

Botticelli käytti melko vaaleaa ja hienostunutta palettia joten yhden teoksista olen jättänyt hyvin vaaleaksi. Siihen on piirretty Primavera teoksessa esiintyviä kasveja. Apulaisina minulla oli Nelli Liikanen ja Antti Ripatti. Yksi teoksista on saanut värimaailman kalliomaalauksista ja yksi on tehty kosketeltavaksi.

#Sisters1, 2016 mdf, akryyli, tussi (kuvassa)
#Sisters2, 2017 mdf, akryyli, sekatekniikka
#Sisters3, 2017 mdf, akryyli, sekatekniikka
Teokset maksavat á 2800€.

sisters3
#Sisters3, 2017

Sarjan teokset maksavat 1800- 2000€, sis. alv 10%.