Serlachius residenssi toukokuu 2018

Vietän toukokuun Serlachius residenssissä Mänttä-Vilppulassa.
Residenssi on osoittautunut hyvin varustelluksi, tilavaksi ja toimivaksi.  Työtilat ovat käytössä 24h, residenssivieraiden majoituspaikka on Gösta museon vieressä. Omat majoitustilani löytyvät Kuvataideviikkojen vierastalosta; olen täällä valmistelemassa Mäntän kuvataideviikoille kuratoituja teoksia.

residenssi_logo

Löydät residenssin somesta:
#serlachiusresidency
#arttownmanttavilppula
Residenssin kotisivut
FB @Serlachiusresidency

Mänttä on hassu pieni kaupunki, jossa kaikki taitavat tuntea toisensa. Ihmisiin on helppo tutustua ja kun liikun asioilla ”residenssilätkä” kaulassa he ajoittain uskaltautuvat puheille tiedustellen viihdynkö ja mitähän ihmettä minä sitten taiteilen … 🙂

Residenssiemäntämme Sonja Linkoneva osaa hommansa; on avustamassa, opastamassa ja auttamassa kaikessa mahdollisessa.

PAIKAN HENKI 
Omaan työsuunnitelmaani Mäntässä liittyy paikan hengen, genius locin, visualisoiminen. Haluaisin kuulla Mäntän asukkailta mitkä ovat heille tärkeitä paikkoja.

Kerään karttamerkintöjä ja tarinoita paikkoihin liittyen. Merkinnät ja tarinat voi jättää anonyymisti ja kaikki inhimillinen kelpaa karttapaikaksi; paikallishistoria tai oman elämäsi merkkitapahtumat.

”Merkityksellisyyden” ei tarvitse olla eeppistä luonteeltaan. Elämä koostuu pienistä tapahtumista, joista osa jää mieleen; polkupyörän renkaan puhkeamisesta tietyllä katuosuudella,  ”teinikutupaikat” tai ensiasunto ovat kaikki yhtälailla merkityksellisiä kuin vuoden 1918 tapahtumat, lamavuosina lakkautettu toimipaikat tai paikkakunnan ensimmäinen tanssilava.

  1. Merkitse karttaan sinulle merkityksellinen paikka pisteenä, jos paikka on kartan ulkopuolella tai jos vastaat sähköpostitse kerro sijainti/osoite.

2.   Tarina / miksi paikka on tärkeä sinulle.

Residenssin galleriassa on 12.-18.5.2018 klo 14-18 kahden residenssitaiteilijan, Emmu Johanssonin ja minun, pienet näyttelyt. Voit tulla sinä aikana tai näyttelyaikojen ulkopuolella jättämään/keromaan tarinasi. Työskentelen residenssin sisäänkäynnin yläpuolella olevassa studiossa; ikkuna on avoinna jos olen paikalla joten soita ovikelloa.

Medina stories
Työstän kerrämistäni tarinoista uutta Medina Stories sarjaa. Uusi sarja pohjautuu viime vuoden lopulla tekemääni tilausteokseen, jossa sain työstää yksityiseen kotiin tilaajalle merkityksellisten ”karttapaikkojen” pohjalta ison seinäpiirustuksen. Medina sarjaa haluan kehittää kertomalla vaihteeksi muiden tarinoita omien karttapaikkojeni sijasta.

Medina stories teokset näkevät päivän valon sekatekniikkapiirustuksina ja niiden pohjalta työstetään rajoitetut sarjat teoksia koivuvanerille.

Viimeaikaisia teoksia näet portfoliosta.

Julkaissut Kirsimaria E. Törönen, Studio Wäkewä

Kuvataiteilija, tuottaja, taidekasvattaja / Artist, producer, art educator Kirsimaria E. Törönen Mobile +358 400 903 476 kirsimaria.toronen@gmail.com www.kirsimariatoronen.fi https://studiowakewa.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s